Росіянин віз з України стратегічне обладнання для військової авіації

Росіянин віз з України стратегічне обладнання для військової авіації

Укрінформ
На Сумщині затримано громадянина Росії, який намагався вивезти до РФ стратегічне обладнання для військової авіації.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„Внаслідок перевірки відповідної інформації СБУ, правоохоронцями області викрито спробу громадянина РФ, який всупереч чинному законодавству України, намагався вивезти залізничним транспортом з приховуванням від митного контролю до Російської Федерації обладнання, що використовується як складові частини бортових систем державного розпізнавання "свій-чужий" військових літаків МіГ-29, Су-27 та військових вертольотів типу Мі-8, Мі-24”, - розповіла Науменко.

За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ч.1 ст.333 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснюється групою прокурорів прокуратури Сумської області.

„Скоординованими діями слідчих СБУ та прокурорів зібрано достатньо доказів, на підставі яких громадянину Російської Федерації повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”, - зазначила прес-секретар.

За її інформацією, наразі слідчий, за погодженням із процесуальним прокурором, звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжного заходу.

У разі доведення винуватості в суді йому загрожує покарання у виді штрафу, обмеження або позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-