Прокуратура кличе на допит росіянина, який очолює

Прокуратура кличе на допит росіянина, який очолює "суд ДНР"

Укрінформ
Прокуратура Донецької області викликає на допит так званого "голову верховного суду" терористичної організації "ДНР" - громадянина Російської Федерації Едуарда Якубовського.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Слідчий відділ слідчого управління прокуратури Донецької області розслідує кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) щодо громадянина Російської Федерації Едуарда Якубовського, який працює на терористів "ДНР"... 8 серпня поточного року прокуратура офіційно викликає його на допит для вручення повідомлення про підозру, допиту в якості підозрюваного, вручення обвинувального акта ознайомлення з матеріалами кримінального провадження", - сказано в повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що громадянин Якубовський, 1959 року народження, уродженець м. Москви, у вересні 2014 року, після захоплення міста Донецька членами незаконної терористичної організації "ДНР", розуміючи протиправний характер своїх дій, вступив на посаду так званого "голови верховного суду ДНР".

Через те, що спільник терористів знаходиться на тимчасово окупованій бойовиками території, прокуратурою Донецької області було прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування.

В даний час йому заочно оголошено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення, а також він оголошений в розшук, констатували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-