Прикордонникам дошкуляють охочі дати хабаря - було понад 250 спроб

Прикордонникам дошкуляють охочі дати хабаря - було понад 250 спроб

Укрінформ
За два місяці після збільшення грошового забезпечення особового складу у Держприкордонслужбі зафіксували 262 повідомлення прикордонників про спроби дати їм хабар.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Після підвищення грошового утримання, тобто фактично з кінця травня, кількість відмов прикордонників від хабарів на даний момент становить 262 випадки. Наявність фактів фіксації спроб дачі хабар є новим досвідом не тільки для Державної прикордонної служби, а й, мені здається, для всіх правоохоронних органів загалом. І ця кількість збільшується", - сказав Слободян.

Він уточнив, що найбільшу на даний момент зафіксовану суму - 3 тис. англійських фунтів - пропонували прикордоннику в аеропорту "Бориспіль" за спробу перетнути кордон за підробним паспортом.

Слободян також поінформував, що з початку року прикордонники провели понад 1700 внутрішніх перевірок порядку організації служби, за результатами яких 193 повідомлення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, при цьому 154 з них - з ознаками корупції.

"До адміністративної відповідальності притягнуто 373 військовослужбовці, за негативними статтями з лав Держприкордонслужби звільнено 60 військовослужбовців", - повідомив він.

Як повідомлялося, Держприкордонслужба України два місяці тому отримала фінансування для збільшення грошового утримання для особового складу. Відтепер контрактники отримують щонайменше 7 тис. грн, молодші офіцери - близько 9,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-