Борги тепловиків можуть зірвати опалювальний сезон – Миколаївгаз

Борги тепловиків можуть зірвати опалювальний сезон – Миколаївгаз

Укрінформ
«Миколаївгаз» заявляє про можливий зрив підготовки до нового опалювального сезону в області через те, що підприємствa теплокомуненерго заборгували йому майже 17 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила комерційний директор ПАТ «Миколаївгаз» Ірина Лістова.

«Борг підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) Миколаївської області за послуги з розподілу природного газу склав 16,8 млн грн. Якщо ця заборгованість не буде погашена найближчим часом, ПАТ «Миколаївгаз» буде змушене припинити газопостачання тепловиків, що поставить під загрозу початок опалювального сезону в Миколаївській області», - йдеться у повідомленні.

Основна частка заборгованості припадає на такі підприємства, як ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» - 8,7 млн грн та ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» - 6,7 млн грн.

«Ми розуміємо, що у тепловиків зараз фінансові проблеми, але у нас вони теж є. Тариф розподілу - єдине джерело доходу компанії. Засоби, які ми отримуємо зі свого тарифу, направляються на реалізацію всієї господарської діяльності ПАТ «Миколаївгаз» - обслуговування і ремонт газотранспортної системи області, закупівлю матеріалів і устаткування для здійснення робіт. Крім того, нам потрібно платити зарплату співробітникам, оплачувати податки і багато іншого. Відсутність коштів може привести до зриву початку опалювального сезону в області», - зазначає Лістова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-