Штаб: бої за Авдіївку тривають цілодобово

Штаб: бої за Авдіївку тривають цілодобово

Карта
Укрінформ
У передмісті Донецька Авдіївки в середу тривали цілодобові бої.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Епізодично окупанти застосовують міномети, причому це відбувається як вдень, так і вночі. Пошкоджені лінії електропередач. Авдіївський коксохімічний завод перейшов на аварійний режим роботи", - заявив він.

Крім того, на Донецькому напрямку дуже неспокійно було в Зайцевому, де ворог надвечір здійснив 2 обстріли з гармат калібром 122 мм, випустивши по наших позиціях 35 снарядів.

За словами Мотузяника, ворожі снайпери відкрили вогонь по КПП наших прикордонників у Майорську, стрільба велася протягом 15 хвилин.

На інших ділянках фронту – Світлодарській дузі, західніше Горлівки, Донецькому аеропорту – бойовики теж порушували режим тиші, проте загалом обстановка там значно спокійніша.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 10 – з важкого озброєння", - повідомив речник.

На Маріупольському напрямку, зазначив Мотузяник, основними "гарячими точками" вчора були Красногорівка та Широкине, де окупанти неодноразово застосовували важке озброєння – міномети та гаубиці, а також снайперів. "Особливо потужним був саме артилерійський обстріл поблизу Широкиного, коли протягом 20 хвилин окупанти випустили в бік наших позицій 30 снарядів".

НЗФ також порушували режим тиші поблизу Мар’їнки, Гранітного і Талаківки, здебільшого у другій половині дня. Всього за минулу добу на "маріупольському" фронті відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, за даними штабу, в середу зафіксований один короткотривалий ворожий обстріл – біля с. Новозванівка Попаснянського району.

 Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-