На Донбасі взяли іноземного найманця бойовиків

На Донбасі взяли іноземного найманця бойовиків

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській та Донецькій областях двох бойовиків, один з яких виявився іноземним найманцем.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Одного правоохоронці спільно з військовими зупинили на Луганщині під час спроби перетину лінії розмежування. Бойовик намагався потрапити на контрольовану Україною територію у районі селища Станиця Луганська. Під час обшуку у нього виявили паспорт громадянина однієї зі закавказьких країн, міграційну картку, видану відповідною службою РФ, та військовий квиток терористичної організації "ЛНР", - ідеться в повідомленні.

За словами бойовика, він був завербований навесні 2014 року під час перебування у незаконно анексованому Криму. За цей час він перебував у різних збройних формуваннях т.зв. "ЛНР". Доказом участі найманця у бойових діях проти сил АТО є вилучені в нього рапорти інших терористів з описом його "подвигів" під час зіткнень з українськими військовими підрозділами.

За інформацією спецслужби, найманець у "званні майора" певний час займав посаду командира одного із взводів теругруповання "Призрак". Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Другого бойовика - незаконного збройного формування т.зв. "ДНР" - співробітники спецслужби затримали у Краматорську на Донеччині. Місцевий мешканець добровільно приєднався до терористів. З травня 2014-го по січень 2015 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах у Макіївці та Донецьку, здійснював незаконну перевірку документів громадян, огляд автотранспорту та залучався до охорони об’єктів свого теругруповання.

Згодом бойовик, побоюючись за власне життя, залишив терористів та переховувався від правосуддя у родичів на підконтрольній українській владі території. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-