Прокуратура розслідує викрадення бізнесвумен у Слов'янську

Прокуратура розслідує викрадення бізнесвумен у Слов'янську

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура підозрює чотирьох членів організованого злочинного угруповання у викраденні жінок у Слов'янську.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі відомства.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за фактами викрадення людей, вчинене з корисливих мотивів організованою злочинною групою", - зазначається в повідомленні.

Встановлено, що 33-річний уродженець Слов'янського району в березні цього року створив злочинне угруповання, до якого увійшли ще троє осіб: двоє жителів Донецької області і житель Полтавської області. Основним завданням членів ОЗУ було викрадення людей з корисливих мотивів.

Об'єктом викрадення стала 30-річна мешканка Слов'янська, приватний підприємець. Першу спробу викрадення злочинці скоїли 13 травня, однак помилилися і замість запланованої жертви викрали іншу жінку. Дізнавшись про неможливість жінки або її родичів сплати за її звільнення, нападники відпустили останню.

18 травня члени ОЗУ здійснили другу спробу викрадення жінки-підприємця. Цього разу план спрацював. Схопивши її біля будинку, злочинці побили жертву, затягли в авто, зв'язали їй руки, на голову та обличчя наділи шапку і відвезли до будинку засновника ОЗУ. Звідти вони зателефонували співмешканцю потерпілої з вимогою передати їм $50 тисяч за звільнення викраденої, а в разі невиконання цих вимог погрожували застосуванням до жертви насильства, тілесних ушкоджень або смерті. Протягом 3 днів члени злочинного угруповання знущалися над жінкою, не давали їй їсти й пити.

Передача коштів відбулась 21 травня у лісосмузі, розташованій поблизу автомобільної траси "Київ-Довжанський". У позначеному місці співмешканець потерпілої залишив злочинцям гроші на загальну суму $21 тисячу та 100 євро. Незабаром після їх одержання всі члени ОЗУ були затримані співробітниками поліції, а потерпіла звільнена.

У прокуратурі констатували, що 1 серпня чотирьом викрадачам прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-