Спецслужби затримали трьох бойовиків

Спецслужби затримали трьох бойовиків

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали у районі проведення антитерористичної операції трьох бойовиків незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У Бахмуті та Торецьку на Донеччині співробітники спецслужби спільно з поліцією виявили двох учасників терористичних угруповань.  Мешканець Бахмута у 2014 році добровільно приєднався до незаконного збройного формування бойовиків у Дебальцевому. Він зі зброєю в руках стояв на блокпосту, ходив у караули та охороняв об’єкти терористів. Інший бойовик у рідному Торецьку з серпня по липень 2014 року перебував у складі незаконного збройного формування "ДНР".  Він  забезпечував контрольно-пропускний режим на незаконно встановленому блокпосту.  ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згодом обидва бойовики, побоюючись за власне життя, залишили терористичні формування та тривалий час переховувалися від правосуддя.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Бойовикам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

СБУ також повідомила, що на Луганщині у місті Рубіжне співробітники СБ України затримали місцевого мешканця, який у липні 2014 року добровільно вступив до т.зв. "казачей гвардии всевеликого войска донского". У складі свого теругруповання він зі зброєю охороняв у Первомайському районі "військкомат", у якому бойовики вербували найманців. Після звільнення Первомайська силами антитерористичної операції "гвардієць" втік від бойовиків та ховався у родичів на підконтрольній Україні території Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-