У Представництві НАТО розповіли про загиблого на Сумщині

У Представництві НАТО розповіли про загиблого на Сумщині

Укрінформ
Під час випадкового вибуху на промисловому об'єкті в Сумській області в четвер, 28 липня 2016 року, загинув підрядчик НАТО.

Про це голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"На превеликий жаль, я підтверджую, що з-поміж загиблих під час випадкового вибуху на промисловому об'єкті в Сумській області України в четвер (28 липня 2016) був підрядчик НАТО. Найближчих родичів вже сповістили про трагедію. Хочу висловити глибокі співчуття сім'ям жертв цього трагічного випадку", - сказав Вінніков.

Він повідомив, що підрядчик НАТО працював за контрактом у довгостроковій цивільній програмі, яку впроваджує Агенція НАТО із підтримки і забезпечення (NSPA) для допомоги у знищенні застарілих озброєнь і боєприпасів в Україні. У момент події підрядчик НАТО здійснював нагляд за знищенням звичайних боєприпасів.

За допомоги НАТО Україна знищує надлишкові запаси стрілецької зброї та непридатних для використання боєприпасів, що можуть нести загрозу суспільній безпеці. Програма працює з 2006 року. Кошти та досвід, залучені за увесь час її існування, допомогли Міністерству оборони України знищити понад мільйон мін, більше 38 тисяч тонн боєприпасів, а також понад півмільйона одиниць стрілецької зброї і легких озброєнь.

Програма є частиною вагомої практичної та політичної підтримки, яку НАТО продовжує надавати Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-