Розвідка назвала місця скупчення Градів, танків й мінометів

Розвідка назвала місця скупчення Градів, танків й мінометів

Укрінформ
Протягом поточного тижня розвідувальними органами України зафіксовано 60 випадків порушення Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та техніки.

Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом поточного тижня розвідувальними органами України зафіксовано 60 випадків порушення Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та техніки. Зокрема, у 15-кілометровій зоні виявлено не менше 60 танків та 7 мінометів. Найбільша кількість танків зосереджена в районах населених пунктів Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Луганськ, Макіївка, Старомихайлівка, Широка Балка", - сказав Скібіцький.

Він зазначив, що у 25-кілометровій зоні виявлено понад сто одиниць артилерійських систем та самохідних артилерійських установок, переважна частина яких виявлена в районах Алмазна, Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Миколаївка, Луганськ.

Крім того, за його словами, зафіксовано 10 фактів порушень в 35- кілометровій зоні і було виявлено 19 одиниць реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Він наголосив, що ситуація в зоні АТО на сьогодні залишається складною: "Вона характеризується здійсненням посилення та ротації передових підрозділів російських окупаційних військ та збереженням напруження вздовж всієї лінії зіткнення через вогневий вплив противника, особливо на Маріупольському напрямку. Активізацією розвідки, у тому числі із застосуванням безпілотних літальних апаратів, диверсійно-розвідувальних груп та сучасних російських систем розвідки. Підвищенням рівня боєздатності з’єднання частин першого та другого армійського корпусів за рахунок проведення заходів оперативної та бойової підготовки у рамках літнього періоду навчання. Триваючим накопиченням озброєння військової техніки, боєприпасів, паливо-мастильних матеріалів, та інших засобів, які доставляються з території РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-