Метро у Дніпрі будуватиме турецька компанія

Метро у Дніпрі будуватиме турецька компанія

Укрінформ
Остаточне оформлення і передача контракту, ліцензій та гарантій на продовження будівництва метрополітену в Дніпрі відбулись у мерії у четвер.

У церемонії взяли участь турецька підрядна компанія Limak, французька компанія-консультант проекту Еgis, а також ПАТ «Київметробуд», яке бере участь в роботах з української сторони, та міський голова Борис Філатов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я дуже задоволений, що в місті нарешті буде добудовано метро», - сказав на церемонії міський голова Борис Філатов.

За його словами, він попросив турецьких партнерів у першу чергу запустити станцію "Центральну".

Роботи обіцяють розпочати 20 вересня.

Проектом передбачено протягом п’яти років будівництво трьох станцій метро ("Центральна", "Театральна", "Музейна") у центральній частині міста загальною довжиною 4 км. Однак турецькі підрядники пообіцяли завершити будівництво за чотири роки.

Як повідомлялося, постановою Кабміну від листопада 2015 року замовником будівництва першої черги метрополітену є Дніпровська міська рада. Також відомо, що два європейські банки – ЄБРР і ЄІБ - готові виділити кредити по 152 млн євро кожен на добудову трьох станцій дніпровського метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-