У Києві на хабарі взяли посадовців однієї з податкових інспекцій

У Києві на хабарі взяли посадовців однієї з податкових інспекцій

Укрінформ
Вчора, 27 липня, правоохоронці затримали на хабарі двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів м.Києва – слідчого та начальника слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвоката, який виконував роль посередника.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Вони  затримані за підозрою  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

В процесі досудового розслідування встановлено, що дана група осіб, діючи з умислом, вимагала 36 тис. доларів США від підприємця міста Києва, і отримала частину вказаної  суми, а саме 10 тис. доларів США за вчинення на його користь дій, направлених на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації.

 Під час проведення обшуків, окрім речових доказів у провадженні, в службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн. грн., 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. доларів США. Джерела походження коштів перевіряються.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-