Влада Київської області значно підвищать фінансування дитячих будинків сімейного типу

Влада Київської області значно підвищать фінансування дитячих будинків сімейного типу

Укрінформ
У другому півріччі 2016 року в Київській області планується збільшити обсяг фінансування дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) на 40%.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Максим Мельничук, відкриваючи ДБСТ сім'ї переселенців із зони АТО Ставцевих в Борисполі.

"Ми зробимо все для того, щоб фінансування подібних проектів у другому півріччі в Київській області було збільшено. Державна програма з підтримки дитячих будинків сімейного типу, яку ініціював Президент України, це наш обов'язок, і наше душевне покликання. Ці люди, які разом зі своїми трьома дітьми будуть виховувати ще п'ятьох, які я впевнений, також для них вже рідні, по-своєму герої нашого часу, не злякавшись нічого готові дарувати свою любов дітям. І ми повинні брати з них приклад і не переставати допомагати", - зазначив Мельничук.

За словами губернатора, Київська область очікує збільшення фінансування програми підтримки ДБСТ на 40%.

За даними Служби у справах дітей Київської області, у 2015 році на реалізацію комплексної програми "На зустріч дітям" передбачена сума у розмірі 46 млн 382 тис. грн. Станом на 01.04.2016 року заходи Програми профінансовано на суму 694 тис грн.

На сьогоднішній день на території Київської області діє 73 дитячих будинки сімейного типу.

За інформацією КОДА, смт Ставище завершує будівництво дитячого будинку сімейного типу для прийомної сім'ї Карпенко. Сім'я вже має трьох своїх та чотирьох прийомних дітей. Найближчим часом в родину буде влаштовано ще троє дітей. Відкриття ДБСТ заплановано на кінець серпня-2016.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-