Луцькі депутати також просять владу знизити тарифи

Луцькі депутати також просять владу знизити тарифи

Укрінформ
Депутати Луцької міської ради прийняли два звернення: до Голови Верховної Ради України й керівників депутатських фракцій та до Верховної Ради і Кабінету міністрів України - щодо тарифів на житлово-комунальні послуги. Разом із тим - накласти мораторій на підвищення цін, як це зробили в Києві, Дніпрі, Житомирі, Львові та кількох інших містах, визнали нераціональним.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міськради.

"Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до Голови Верховної Ради України та керівників депутатських фракцій Верховної Ради України щодо державної тарифної політики в Україні, підготовлене фракцією ПП «Об’єднання «Самопоміч». У ньому Луцька міська рада просить створення і застосування будь-яких інструментів для пошуку виходу з тарифної кризи та ужити всіх необхідних заходів для зменшення тарифів на комунальні послуги, як мінімум на 40%", - йдеться у повідомленні.

Друге звернення адресоване Верховній Раді та Кабінету міністрів України. Його проект був підготовлений фракцією Радикальної партії Олега Ляшка. В ньому йдеться про необхідність припинити зубожіння населення шляхом встановлення обгрунтованих та справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, електроенергії, водопостачання та водовідведення) з подальшим зменшенням комунальних тарифів.

Що ж до мораторію на підвищення тарифів, який пропонували представники ВО "Батьківщина", то такий крок депутатами підтримано не було. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що рішення місцевої влади не може зупинити ріст цін на комунальні послуги. "Орган, що встановлює тарифи (НКРЕКП), вартості їх не зменшить. Після прийняття такого популістського рішення щодо мораторію на підвищення ціни депутати Луцької міської ради будуть змушені знайти 121 млн грн для компенсації ДКП “Луцьктепло” різниці у тарифах з теплопостачання до кінця року. Адже єдиним джерелом компенсації різниці у тарифах, згідно законодавства, стає міський бюджет”, - зазначив Яковлев.

Міський голова Микола Романюк пояснив, що у випадку введення мораторію доведеться зупинити фінансування усіх капітальних робіт, оскільки бюджет розвитку міста становить 120 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-