Київська область може увійти в трійку лідерів з урожаю зернових - голова ОДА

Київська область може увійти в трійку лідерів з урожаю зернових - голова ОДА

Укрінформ
Цього року в Київській області очікується багатий урожай зернових. Разом з Херсонською та Одеською областями столичний регіон може зайняти лідируючі позиції у виробництві пшениці.

Крім того, цього року всі підприємства Київщини, завдяки відреставрованому борошномельному комплексу, будуть повністю забезпечені борошном місцевого виробника, заявив під час робочої поїздки в Тетіївський район голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, повідомляє портал КиевVласть.

"Київська область - це аграрний регіон. Сьогодні урожайність пшениці в столичній області на деяких полях становить близько 100 центнерів на 1 гектар. Тут хоч і немає такої кількості земельних ресурсів, як в інших областях, але завдяки старанням аграріїв і наукових фахівців, якісним насінням, сучасному машинно-тракторному парку і технологій обробки ґрунту, Київщина разом з Одеською та Херсонською областями може увійти у першу трійку виробників зернових в Україні", - розповів голова ОДА.

За його словами, вже через місяць у Васильківському районі на Київщині відкриється реконструйований борошномельний комплекс, який, завдяки великим виробничим потужностям, зможе забезпечувати борошном весь столичний регіон.

"Незважаючи на те, що область в цілому працює на експорт зерна, аграрії об'єднуються навколо спільної мети - повної переробки продукції. Буквально через місяць ми будемо відкривати новий млин, здатний забезпечити стратегічним запасом борошна всю столичну область. За попередніми підрахунками, цей об'єкт створить додаткові можливості не лише для хлібної галузі у Васильківському районі, а й для невеликих підприємств області", - зазначив Мельничук.

За даними Київської ОДА, 2015 рік у столичному регіоні видався менш продуктивним у плані сільськогосподарського виробництва із-за посухи і інших несприятливих погодних умов. В цілому, показники продуктивності минулого року впали порівняно з 2014 роком на 10,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-