Жебрівський каже, що область уже отримала 2,2 мільярда з бюджету

Жебрівський каже, що область уже отримала 2,2 мільярда з бюджету

Укрінформ
Незважаючи на сумніви багатьох 2,2 млрд надходжень від підприємств з тимчасово окупованих територій, які були зараховані у держбюджет, вже перераховані на рахунки області.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський.

"Всім, хто не вірив, сумнівався, кепкував, присвячується.  2,2 млрд гривень коштів загального фонду, переміщених з тимчасово неконтрольованої території, вже надійшли на рахунки області. Будівельні проекти затверджено. Підрядників усіх робіт визначатиме виключно система електронних торгів Прозорро", - йдеться у повідомленні.

Під час сьогоднішньої апаратної наради в Донецькій ОДА П.Жебрівський також оголосив про своє рішення створити постійно діючу робочу групу. До її складу увійдуть представники всіх профільних департаментів: освіти, науки, фінансів, економіки, охорони здоров’я, ЖКГ, інвестицій, базових галузей. Члени робочої групи працюватимуть безпосередньо на місцях і прийматимуть як документацію, так і введення об’єктів в експлуатацію.

"Реалізація інфраструктурного плану – це візитівка обласної влади. Корупційні спроби каратимуться суворо і публічно. Від того, наскільки ефективно ми використаємо кошти, залежить дуже багато для майбутнього Донбасу", - наголосив очільник області.

Як повідомляло агентство, минулого року, фактично одразу після призначення на посаду, головою Донецької ОДА було ініційоване питання про перерозподіл фінансового ресурсу з територій, де українська влада тимчасово не здійснює повноваження. 9 червня цього року Президент України Петро Порошенко підписав проголосований народними депутатами Закон, згідно з яким Донеччина отримає 2,8 млрд грн на відновлення та розвиток інфраструктури. Раніше ці кошти від підприємств, які змушені працювати на окупованих територіях, але перереєстровані в Україні, були зараховані у доходи держбюджет України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-