АТО: бойовики випустили по

АТО: бойовики випустили по "гарячих точках" півтори сотні мін

Карта
Укрінформ
В зоні АТО минулої доби було гаряче на всіх основних напрямках. Бойовики гатили з важких мінометів, гранатометів, застосовували БМП і стрілецьку зброю.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Надвечір противник здійснив 2 потужних артобстріли наших позицій в Авдіївці та Пісках, випустивши 62 снаряди. В Авдіївці, окрім гармат, одночасно працювали міномети. В районі Авдіївки противник вів повітряну розвідку з використанням БПЛА, а також використовував новітній російський комплекс РЕБ Р-330 "Житель". Окрім цих позицій, ворог застосовував міномети на Світлодарській дузі - у Троїцькому та Луганському. Також ворожі провокації відбулися по всьому периметру горлівської агломерації та на позиції "Шахта Бутовка", - зазначив він.

За словами Лисенка, всього на Донецькому напрямку відбулося 24 обстріли з боку бойовиків, зокрема 7 - з використанням важкого озброєння.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування 4 рази порушили перемир’я.

"Поблизу Старого Айдару по позиціях сил АТО випустили 7 мінометних мін. Українські військові відкрили вогонь у відповідь. Також кілька збройних провокацій з боку бойовиків, що підтримуються Росією, відбулися біля Новоолександрівки у темну пору доби", - розповів речник.

Він поінформував, що на Маріупольському напрямку бойовики 26 разів порушили режим припинення вогню, з них – 8 разів залучили міномети.

"Бандформування активно застосовували міномети в районах Старогнатівки, Широкиного, Красногорівки, Водяного і Талаківки. Всього бойовики випустили 73 мінометні міни. Біля Красногорівки бойовики пустили в хід БМП, а біля Мар’їнки відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї", - додав Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-