Харків'яни ратують за пішохідний центр міста

Харків'яни ратують за пішохідний центр міста

Укрінформ
Пропозиція громадської організації "Свободу пішоходові!" про створення в центрі Харкова особливої пішохідної зони враховано в підсумковому документі круглого столу "Розробка стратегії розвитку Харкова до 2020 року: містобудування, архітектура і енергоефективність".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша організація ратує за використання історичного центру Харкова як пішохідної зони: від площі Конституції і вулиці Квітки-Основ‘яненка - до Університетської гірки і Покровського скверу. Тут колись знаходилася перша Харківська фортеця, з якої починалося місто. Сьогодні тут багато архітектурно-історичних пам'ятників і пам'яток, в т.ч. загальнодержавного значення: Успенський собор, Свято-Покровський монастир, комплекс університетських приміщень. Ця територія повинна отримати спеціальний статус і стати вільною від транспорту і міського шуму", - відзначив голова організації "Свободу пішоходові!" Віктор Козориз.

За словами головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького, міська влада відкрита для пропозицій земляків.

"Вигляд міста змінюється, він розвивається. Підтвердження тому - почата реконструкція зоопарку і саду Шевченка", - пояснив Чечельницький.

Як говорилося за круглим столом за участю представників влади, вчених і громадських діячів, у Харкові проведуть паспортизацію усіх пам'яток архітектури і заборонять розміщувати рекламу на історичних будівлях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-