Жертв шаурми в Ізмаїлі більшає

Жертв шаурми в Ізмаїлі більшає

Укрінформ
Кількість постраждалих від отруєнь шаурмою в Ізмаїлі на Одещині на сьогодні  досягла 76 осіб, серед них 15 дітей.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив міський голова Андрій Абрамченко.

"Проводиться велика кампанія, щоб виявити всіх, хто вживав фаст-фуд, а саме шаурму 18-19 липня до середини дня. Інкубаційний період бактерії в організмі людини від 6 годин до 3-х днів. Сподіваємося, всі, хто вжив, потраплять сьогодні в лікарню. Після цієї дати люди вже не повинні потрапляти", - сказав Абрамченко.

Він уточнив, що йдеться про збудник захворювання - Salmonella blegdam, який був виявлений на підставі лабораторних досліджень у 15 осіб.

Абрамченко також наголосив, що комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій проводить перевірки всіх точок, які торгують фаст-фудом в Ізмаїлі. Мер нагадав, що в Україні зараз діє мораторій на перевірки. Точка ж, у якій отруїлися люди, вже закрита.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня до інфекційної лікарні міста Ізмаїл за лікарською допомогою з симптомами харчової токсикоінфекції та гострої кишкової інфекції звернулась 41 людина: 9 дітей і 32 дорослих. Було встановлено, що всі госпіталізовані громадяни купили в одному із закладів міста шаурму. Станом на 21 липня кількість госпіталізованих через отруєння шаурмою становила 70 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-