Агентство ООН розпочинає проект з відновлення житла на Донбасі

Агентство ООН розпочинає проект з відновлення житла на Донбасі

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців спільно з благодійним фондом ADRA Україна розпочинає проект з відновлення житла, яке було зруйноване внаслідок воєнного конфлікту, для жителів Донецької області. 

Про це повідомляє прес-центр Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). 

"2645 жителів Донецької області отримають допомогу на відновлення будинків, зруйнованих в результаті воєнного конфлікту на сході України. Кошти на закупку матеріалів та проведення ремонтних робіт будуть надані в рамках проекту, який реалізує благодійний фонд ADRA Україна спільно з Агентством ООН у справах біженців (UNHCR). Загалом планується відремонтувати 650 приватних (250 - руйнування легкого ступеня, 400 - руйнування середнього ступеня) та 500 квартир у 24 багатоповерхових будинках", - йдеться в повідомленні. 

У прес-центрі УВКБ ООН уточнили, що вартість проекту з відновлення житла становить більше 24 млн грн, а географія проекту охоплює  Сіверськ, Світлодар, Бахмут (Артемівськ), Торецьк (Дзержинськ), Верхньоторецьке, Новгородське, Гірник, Красногорівку, Слов'янськ, Краматорськ та Мар'їнку у Донецької області та прилеглі населені пункти. 

Наразі моніторингова група проекту займається визначенням будинків для участі у проекті та оцінкою ступеня руйнувань. 

У 2015 році ADRA Україна спільно з Агентством ООН у справах біженців відремонтували 687 приватних та 43 багатоквартирних будинки в Донецькій області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-