183 округ: на Херсонщині використали

183 округ: на Херсонщині використали "чорну" технологію "Батьківщини" - Путілов

Укрінформ
На Херсонщині, де у неділю на виборчому окрузі №183 (Корабельний район міста Херсона та Білозерський район) пройшли проміжні вибори до Верховної Ради України, Всеукраїнським об’єднанням "Батьківщина була використана "чорна" виборча технологія.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Херсоні в прес-клубі "Новий день" кандидат у народні депутати по 183-му округу, голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 183-му окрузі використали "чорну" технологію. Швидше за все, виходячи з інформації, як проходили вибори в інших областях України, це була не технологія Юрія Одарченка (кандидата у народні депутати по 183-му округу від партії "Батьківщина" - ред.), а технологія "Батьківщини". В інших областях, в принципі, теж були аналогічні технології", сказав Путілов.

Він зазначив, що зафіксована на Херсонщині у 183-му виборчому окрузі "чорна" технологія партії "Батьківщина" це "коли за рахунок мінування виборчих дільниць знижують явку виборців, свого виборця підвозять, і підвозять шляхом підкупу".

Як сказав Путілов, завдяки інформації про мінування кандидат від "Батьківщини" зіграв на одному з основних інстинктів людини - почутті безпеки. "Це фішка Юрія Одарченка. Усіх залякати, посіяти паніку, кричати, що все пропало, що зрада, і треба ввести військовий стан. Ми пам'ятаємо, що в 2014 році (коли Юрій Одарченко був головою Херсонської ОДА - ред.) був зірваний туристичний сезон в області, і інвестори тікали з Херсонщини. Тобто, сіяти паніку це, в принципі, один кандидат дуже сильно вміє. Це і було використано на виборах 17 липня", заявив Путілов.

Він нагадав, що "людей лякали геноцидом села, тим, що Путілов забере землю, і із завтрашнього дня начне продавати землю, мене і мою сім'ю поливали брудом".

За його словами, під час проведення виборчої кампанії кандидатом від "Батьківщини" активно використовувався також голий популізм щодо існуючих в Україні тарифів, зарплат і пенсій. "Голий популізм у вигляді низьких тарифів та високих пенсій, які із завтрашнього дня введуть в Україні - це агітація партії "Батьківщина". Ну і ще разові подачки у вигляді 300 гривень, і замотивований виборець зробив свій результат", вважає Путілов.

"Наша команда планує оскаржувати результати виборів, вважаючи, що вони не відображають реальну картину. Тут були використані технології заниження результатів за рахунок мінування дільниць, був підкуп і підвіз свого виборця", наголосив Путілов.

В результаті, як він зазначив, за Юрія Одарченка, який наразі займає першість на 183-му окрузі по кількості отриманих тут на виборах 17 липня голосів виборців, проголосувало понад 6,6 тис. чоловік. Це лише 4% від кількості виборців, зареєстрованих на цьому окрузі. У той же час, на виборах 2012 року на 183-му окрузі переможець отримав майже 30 тис. голосів, а в 2014 році - майже 18 тис. голосів, підкреслив Путілов.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині під час виборів 17 липня 2016 року зранку і ввечері було отримано анонімні повідомлення про мінування будівель, в яких знаходились загалом 30 виборчих дільниць. Під час їх перевірки правоохоронцями ніяких вибухових пристроїв знайдено не було. На час перевірок виборчі дільниці припиняли свою роботу. Також у день виборів на Херсонщині були зафіксовані спостерігачами від ОПОРИ та іншими спостерігачами масові факти підвозу виборців автобусами на виборчі дільниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-