Росіяни готують у Луганську

Росіяни готують у Луганську "живий щит" від міжнародної озброєної місії - ГУР

Укрінформ
Під керівництвом російських інструкторів в тимчасово окупованому Луганську готується показове тренування населення для організованої "протидії" озброєній міжнародній миротворчій місії у випадку її введення на тимчасово окуповані території сходу України.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки МОУ у Фейсбуці.

"На 19 липня ц.р. у м. Луганськ заплановано проведення показового тренування на тему: "Беззбройна протидія вторгненню міжнародної озброєної місії". Планом заходу передбачається демонстрація різних ситуацій при зіткненні мирного населення з озброєними миротворцями та можливі варіанти їх вирішення. Під керівництвом російських інструкторів мешканці міста відпрацюють: способи блокування і захоплення транспорту; розмежування мирного населення та озброєних груп; визволення парламентарів; роззброєння військовослужбовців миротворчого контингенту тощо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що особлива увага приділятиметься питанням фото- та відеофальсифікації "доказів" насильницьких дій миротворців проти громадян та психологічному впливу на озброєних співробітників місії. Очікується, що тренування буде використане для демонстрації негативного ставлення населення до розгортання озброєної поліцейської місії на території так званої ЛНР, зазначили у ГУР МОУ.

Як повідомляв Укрінформ 16 червня Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Іллкою Канервою, під час якої глава держави наголосив на важливості направлення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ, що сприятиме безпеці та деескалації ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-