АТО: Бойовики гатять по всій лінії

АТО: Бойовики гатять по всій лінії "маріупольського" фронту

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції спокійно було лише поблизу селища Луганське, що на Світлодарській дузі, на інших напрямках бойовики ведуть постійні обстріли, в тому числі з важкого озброєння.

Про це поінформував у неділю на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Кількість обстрілів поблизу селища Луганське, що на Світлодарській дузі, суттєво зменшилося. На цій ділянці фронту, на відміну від інших напрямків, важке озброєння бойовики не застосовували", - сказав Мотузяник.

Він повідомив, що на Луганському напрямку бойовики активно застосовують міномети калібром 82 та 120 мм в районі Новозванівки, Олександрівки та Старого Айдара. Переважна більшість цих обстрілів становить від 2 до 8 мін, що можуть здійснюватися з так званих мобільних установок, або як їх ще називають "блукаючі міномети".

"Таку тактику бандформування використовують, щоб спровокувати ескалацію конфлікту, обстрілюють позиції сил АТО і прифронтові ділянки тимчасово окупованих територій", - зазначив речник АП.

 За його словами, у зазначених районах бандформування також відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Ще одна збройна провокація відбулася поблизу населеного пункту Лопаскине.

Усього ж на Луганському напрямку відбулося 9 обстрілів, у 7 випадках з яких бойовики застосовували важке озброєння.

На Донецькому напрямку найбільш гарячими точками залишається Авдіївська промзона та район населеного пункту Зайцеве, поінформував Мотузяник.

Під час боїв в Авдіївці окупанти здійснили один артилерійський обстріл та чотири рази вели вогонь з мінометів. Використовуються також гранатомети різних модифікацій.

 Неспокійно і в прилеглих селищах Піски і Опитне. Там бойовики застосували бойові машини піхоти та міномети. І ще один мінометний обстріл зафіксовано поблизу шахти Бутівка.

Біля Зацевого, за словами Мотузяника, незаконні збройні формування відкривали вогонь як вдень, так і вночі. Здебільшого бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а увечері вступили в хід бойові машини піхоти та міномети противника.

 На півдні Донецького аеропорту бойовики застосовували міномети в темну пору доби.

Всього на Донецькому напрямку, за інформацією речника, зафіксовано 31 обстріл з незаконних збройних формувань, з них 11 - з важкого озброєння.

 На Маріупольському напрямку обстріли бойовиків не вщухають по всій лінії зіткнення, особливо неспокійно поблизу Широкиного.

Там, за даними Мотузяника, впродовж доби російські окупаційні війська стріляли з усіх видів озброєння, крім артилерії та ракетних установок. Натомість артилерія застосовувалась біля Павлополя та селища Водяне.

Однак завдяки добре облаштованим позиціям українських військ внаслідок цих обстрілів ніхто не постраждав, зауважив речник АП.

Бойовики, за його словами, активно застосовували міномети також у районі Мар'їнки, Гранітного, Гнутового та Талаківки. Крім цього, біля Мар'їнки і Новотроїцького бойовики вели вогонь з бойових машин піхоти.

Усього ж на Маріупольському напрямку зафіксовано 37 ворожих обстрілів, у 14 випадках - бойовики використовували важке озброєння.

На цій ділянці українські військові зафіксували також два прольоти безпілотних літальних апаратів бойовиків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-