СБУ:

СБУ: "депутатка ЛНР" розказала, як росіяни писали їм "закони"

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали на Луганщині екс-депутата так званої "народної ради ЛНР першого скликання".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Колишня активістка "антимайдану" нещодавно повернулася на контрольовану Україною територію, але встигла оформити та отримати українську пенсію та переселенські виплати", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, мешканка Луганська увійшла до складу "народної ради ЛНР" одразу після її утворення, де активно займалася "законотворчою діяльністю".

За свідченням колишньої "депутатки", насправді "закони" готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами. Вже у готовому вигляді тексти передавалися "ЛНРівським депутатам". За її словами, не всі "обранці" навіть розуміли їх зміст, але одностайно голосували за їх прийняття.

Тому жінка розчарувалася в ідеалах "луганської державності" та залишила окуповану терористами територію області. Сьогодні вона вважає свою участь у діяльності сепаратистського "парламенту" помилкою та почала активно співпрацювати зі слідством.

Колишньому "депутату ЛНР" повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-