Окупанти стягують сили на Світлодарський виступ – розвідка

Окупанти стягують сили на Світлодарський виступ – розвідка

Укрінформ
Угрупування російських окупаційних військ продовжує посилення та ротацію передових підрозділів, поповнення боєприпасів та фортифікаційне обладнання позицій на напрямках.

Про це заявляють у Головному управління розвідки Міністерства оборони України.

"Слов’янський: Здійснюється підготовка до активізації бойових дій у районі т.зв. Світлодарського виступу. Зафіксовано переміщення колон військової техніки у напрямках: н.п.Дебальцеве – 14 вантажних автомобілів та два мікроавтобуси з особовим складом, три вантажні автомобілі з боєприпасами; н.п.Горлівка – 27 вантажних автомобілів з боєприпасами та чотири з продовольством", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними ГУР, до Ясинуватої переміщено 31 вантажний автомобіль з особовим складом та боєприпасами: "До мінометної батареї 1 мотострілецького батальйону (Спартак) 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ підвезено міни до 120-мм мінометів. У районі н.п.Олександрівка проведено ротацію передових підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК, поповнено боєкомплект".

Повідомляється також, що до району н.п.Раївка переміщено вогневий взвод гаубичного самохідного артилерійського дивізіону та два мотострілецькі підрозділи 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

"Сєверодонецький. Переміщено до районів: н.п.Калинове – до двох мотострілецьких та танкову роту 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК; н.п.Первомайськ – вогневий взвод гаубичної артилерійської батареї зі складу полку", - додали у ГУР.

Продовжується ведення розвідки з метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї і в тактичній глибині оборони сил АТО: "Відстежено польоти трьох безпілотних літальних апаратів у зоні відповідальності ОТУ "Маріуполь".

Крім того, зафіксовано прибуття з території Російської Федерації залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою, паливо-мастильними матеріалами і боєприпасами до наступних населених пунктів.

"Іловайськ: два танки Т-72, дві бойові машини піхоти БМП-2, дві бойові машини 122-мм РСЗВ "Град", п’ять цистерн з паливо-мастильними матеріалам (250 тонн); Харцизьк: сім цистерн з паливо-мастильними матеріалами (350 тонн), три вагони з боєприпасами", - зазначається в повідомленні.

Українська сторона проінформувала представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, мінометів, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п.Горлівка, Гольмівський, Дебальцеве, Макіївка та Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-