Керівника податкової інспекції арештували за зловживання

Керівника податкової інспекції арештували за зловживання

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині затримали керівника однієї з податкових інспекцій, якій оголошено про підозру у зловживанні владою, що призвело до збитків державі на суму понад 1,6 мільйона гривень.

Про це інформує прес-служба поліції Дніпропетровської області.

"14 липня співробітники УЗЕ спільно з прокуратурою та працівниками фіскальної служби провели санкціоновані обшуки у службовому кабінеті керівника ОДПІ та за її місцем мешкання. У службовому кабінеті вилучено 700 доларів США, а за місцем проживання та в автомобілі директора комунального підприємства - 100 тисяч гривень. На даний час начальнику однієї з податкових інспекцій обласної фіскальної служби повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 1,2 мільйона гривень. Крім того, накладено арешт на нерухоме майно, що належить підозрюваній", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність посадових осіб однієї з об’єднаних державних податкових інспекцій Головного управління ДФС у Дніпропетровській області. До складу групи входили: начальник, заступник начальника та головний державний податковий ревізор-інспектор податкової інспекції.

Внаслідок того, що податківці невірно визначили податок на додану вартість обласному комунальному підприємству, до бюджету не надійшло понад 1,6 млн грн обов'язкових платежів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Стосовно одного з учасників групи суд вже виніс вирок. Так, у квітні 2016 року головного державного податкового ревізора-інспектора було засуджено до двох років умовно.

Справа заступника начальника податкової інспекції розглядається в суді.

Як уточнив заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин, підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, повідомлено колишньому в.о. начальника Дніпродзержинської ОДПІ, яка наразі обіймає посаду заступника начальника державної податкової інспекції одного з районів м. Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-