Жебрівський розповів, чому КПВВ не можуть працювати цілодобово

Жебрівський розповів, чому КПВВ не можуть працювати цілодобово

Укрінформ
Контрольно-пропускні пункти в зоні АТО не можуть працювати цілодобово з питань безпеки.

Про це заявив під час зустрічі в Краматорську з послом та головою гуманітарної підгрупи ОБСЄ Тоні Фрішем голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомили в прес-службі Донецької ОДА.

"Якщо включати там вночі світло – це хороша мішень для бойовиків. КПВВ "Зайцеве" і "Новотроїцьке" постійно під обстрілом, тому така складова переважає над незручностями", - підкреслив голова ОДА.

Одночасно він підкреслив, що навантаження на пункти пропуску на території Донецької області дуже високе.

«Минулого тижня прикордонники зафіксували понад 210 тисяч людей, які перетнули лінію розмежування в обидві сторони", - повідомив глава області.

При цьому Жебрівський додав, що на сьогодні не бачить можливості відкрити ще один контрольний пункт на території області.

"Я обстежив всі маршрути і напрямки уздовж лінії розмежування, і додаткові місця поки неможливо організувати. Зараз спільно з Антитерористичним центром розглядаємо можливість перенесення КПВВ із Зайцевого в Майорск і з Новотроїцького в Березове. Це дозволить зменшити територію "сірої зони", але не послабить напругу на пунктах пропуску. Полегшити ситуацію може тільки відкриття КПВВ в Луганській області", - зазначив Жебрівський.

Як раніше повідомляло агентство, бойовики намагаються блокувати КП по всій лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-