Житомирська міськрада наклала мораторій на підвищення тарифів

Житомирська міськрада наклала мораторій на підвищення тарифів

Укрінформ
Депутати Житомирської міськради ухвалили рішення про мораторій на підвищення тарифів на ЖКП від 1 липня 2016 року, а також проголосували за відповідне звернення до ВР та Кабміну.

Таке рішення 14 липня під час позачергової сесії підтримали всі присутні на засіданні 40 народних обранців (всього депутатський корпус налічує 42 депутати).

Проект рішення про мораторій підготували представники всеукраїнського об'єднання "Свобода", а звернення – депутати від "Батьківщини" та Радикальної партії.

До Кабміну ж депутати Житомирської міськради звернулися з вимогою оприлюднити методику розрахунку тарифів, задля зменшення яких наполягають на якнайшвидшому перерахунку цін.

"Метою цього проекту рішень є  забезпечення соціального захисту населення, дотримання Конституції України, основних принципів державного регулювання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення та недопущення загострення соціальної напруги серед населення міста Житомира. Цей документ передбачає впровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів від 1 липня та встановлення прозорого механізму ціноутворення, заборонити нарахування з 1 липня 2016 року пені за невчасне сплачення послуг та заборонити постачальникам електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за не надані послуги", - пояснюють у прес-службі міської ради.

Разом із тим, комунальне підприємство з теплопостачання "Житомиртеплокомуненерго" не попадає під дію мораторію, оскільки авансові надходження до підприємства, дають змогу вчасно підготуватися до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-