Цілий арсенал боєприпасів підняли з дна річки Айдар

Цілий арсенал боєприпасів підняли з дна річки Айдар

Фото
Укрінформ
Піротехнічна група Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни)  вичистила дно річки Айдар в межах Новоайдарського району.

Інформацію про роботу групи оприлюднила прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області.

"12 липня до Служби порятунку "101" надійшла заявка на розмінування ділянки річки Айдар на околиці села Деніжникове. На місце події виїхала оперативна група, яка підтвердила факт необхідності розмінування. Робота піротехнічної групи розпочалась вранці 13 липня. Загалом з річки Айдар було піднято на поверхню 45 гранат РГД-5, 41 гранату Ф-1, ВОГ – 2 шт., підривник РГМ – 56 шт., 6 пострілів для РПГ, 16 підривників В429, гранатомет РПГ-22, запали УЗРГМ – 60 шт., набої калібром 7,62 – 2,5 тисячі шт., калібром 14,5 – 77 шт і т. д.", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ ДСНС.

Роботи планується продовжувати до повного очищення акваторії річки.

У прес-службі нагадали, що на території Луганській області наразі працюють 5 піротехнічних груп ДСНС України загальною кількістю 31 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки.

З початку року цими групами було знешкоджено 8544 вибухонебезпечних предмети, обстежено 444 га місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-