Уряд дав 88 мільйонів на ремонт мостів у Донецькій області

Уряд дав 88 мільйонів на ремонт мостів у Донецькій області

Укрінформ
Уряд вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, що передбачає виділення коштів на відновлення мостів у Донецькій області на суму 88 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

"До переліку проектів Донецької області увійшли проекти будівництва, реконструкції та капітального ремонту мостових переходів у Донецькій області, пошкоджених внаслідок терористичних дій в зоні АТО, на загальну суму близько 88 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Так, за словами  віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ - Горлівка спрямовано 17 млн грн; понад 36 млн грн - на капітальний ремонт мосту на автодорозі державного значення Красний Лиман - Артемівськ - Горлівка; понад 33 млн грн - на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Київ - Харків - Довжанський. Також планується провести реконструкцію автодорожнього металевого мосту через р. Залізна Балка у м. Торецьк, на що виділено майже 1,9 млн грн.

Серед іншого зміни включають додатковий перелік проектів по Донецькій області на загальну суму 105,5 млн грн.

Загалом з прийняттям цієї  постанови урядом буде спрямовано 2,87 млрд гривень Державного фонду регіонального розвитку, що складає майже 96% від усієї суми коштів ДФРР.

Загальний обсяг Державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік становить 3 млрд грн.

Розподіл коштів Фонду здійснено за критеріями, визначеними статтею 241 Бюджетного кодексу України, зокрема:

 80% коштів - відповідно до чисельності населення, яке проживає у відповідному регіоні;

 20% коштів - з урахуванням рівня соціально-економічного розвитку регіонів відповідно до показника валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу (для регіонів, у яких цей показник за 2013 рік складає менше 75 відсотків середнього показника по Україні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-