СБУ спіймала хазяїна сайту пропаганди за

СБУ спіймала хазяїна сайту пропаганди за "руський мір"

Відео
Укрінформ
Мешканця Сєвєродонецька – спеціаліста з ІТ-технологій, який створив сайт терористичної спрямованості, затримала на Луганщині Служба безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Поділяючи сепаратистські "цінності", айтішник почав зі створення сторінок у соціальних мережах, через які вів антиукраїнську пропаганду. Згодом з ним установив зв'язок користувач фейкового акаунту з Російської Федерації. Дізнавшись, що сєвєродончанин є професіоналом у сфері розробки сайтів, росіянин запропонував йому створити для антиукраїнської пропаганди повноцінний ресурс, який мав би "промивати мізки" користувачам із Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного", - йдеться в повідомленні.

Дотримуючись вимог конспірації, працюючи і вдома, і на робочому місці, комп’ютерник створив сайт за три місяці. Його роботу фінансував російський замовник, який надсилав йому винагороду через одну з російських електронних платіжних систем, зазначили в СБУ.

На сайті розміщувалася інформація, спрямована на підтримку сепаратистських псевдодержавних утворень, заклики до зміни меж території України, до проведення акцій інформаційної підтримки проросійських сепаратистів, пропагування ідей "руського міра", дискредитації Української держави та розпалювання міжетнічної ворожнечі.

Контент для сайту адміністратор отримував з російських електронних ресурсів, створених у рамках інформаційної війни проти України.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на робочому місці за комп’ютером з відкритою адміністративною панеллю антиукраїнського сайту.

За фактом незаконної діяльності відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-