На Миколаївщині відстояли сільські школи, які хотіли закрити чиновники

На Миколаївщині відстояли сільські школи, які хотіли закрити чиновники

Укрінформ
Депутати Арбузинської райради на Миколаївщині разом з місцевими громадами відстояли сільські школи, які хотіли закрити чиновники.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив депутат Миколаївської обласної ради, керівник місцевого ДП «Агрономія» Сергій Чмирь.

«На позачерговій сесії Арбузинської районної ради депутати добилися прийняття рішення про недопущення закриття сільських шкіл. Щоб зберегти подальшу їх діяльність, в районному бюджеті будуть передбачені кошти на їх утримання, що відповідає чинному законодавству», - сказав депутат.

За його словами, депутати разом з громадами сіл перемогли в протистоянні з чиновниками та добилися дотримання законодавства.

Як уже повідомлялося, 27 квітня батьки учнів погромили оргтехніку і ледь не побили голову Арбузинської РДА Олександра Палія у його ж кабінеті через рішення про закриття малокомплектних шкіл без згоди місцевих громад.

До цього депутати райради двічі висловили недовіру керівнику райдержадміністрації.

На Миколаївщині за останній рік вже закрили 23 школи, і нині цей процес продовжується. Натомість, майже 2 тисячі дітей навчаються за індивідуальною формою, бо їм нікуди ходити. Питання оптимізації навчальних закладів є повноваженням місцевих органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-