Керівництво Вінницької колонії взяли на гарячому

Керівництво Вінницької колонії взяли на гарячому

Укрінформ
Оперативники Управління захисту економіки припинили злочинну діяльність в.о. начальника колонії, начальника оперативної частини та її працівника.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацполіції.

«Співробітники УЗЕ у Вінницькій області встановили, що працівники однієї з виправних колоній організували злочинну схему власного збагачення. Зокрема, за надання певних переваг, наприклад, користування засудженими мобільними телефонами, вимагали від них або їх родичів від 200 до 1000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Гроші перераховувались на банківський рахунок, який вони вказували або одержували кошти через засудженого. На даний час задокументовано декілька десятків фактів одержання посадовцями виправної колонії хабарів на загальну суму понад 50 тисяч гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів оперативники УЗЕ та слідчі обласної поліції вилучили банківські картки, мобільні телефони, блокноти із записами, що вказують на причетність до даного кримінального правопорушення.

Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють інші факти вимагання та одержання ними неправомірної вигоди від засуджених та їх родичів, а також осіб, які також можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-