Екс-прокурор Одещини через суд хоче відновитись на посаді

Екс-прокурор Одещини через суд хоче відновитись на посаді

Укрінформ
Одеський окружний адміністративний суд розпочав у четвер розгляд позову колишнього прокурора Одеської області Миколи Стоянова до Генеральної прокуратури України.

Звільнений з органів прокуратури згідно з вимогами закону «Про очищення влади», Стоянов просить суд визнати неправоту в.о. Генерального прокурора України Юрія Севрука, який видав відповідний наказ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час попереднього розгляду заяви, який передував розгляду адміністративної справи по суті, адвокат Стоянова просив суд визнати наказ про звільнення облпрокурора недійсним і поновити його на посаді. Підставою для цього, на думку захисника, є ухвала Вищого адміністративного суду України від 18 травня 2016 року.

Крім того, Стоянов висунув клопотання включити чинного прокурора Одеської області Олега Жученка як третю сторону в адміністративній справі без самостійних вимог на стороні відповідача. Суд це клопотання задовольнив, запевнивши, що направить Жученку запрошення на наступне судове засідання.

Нагадаємо: наказ про звільнення Стоянова з посади облпрокурора був виданий в.о. Генерального прокурора України Севруком 15 квітня після отримання ГПУ результатів люстраційної перевірки і листа від Президента України.

Звільненню Стоянова передував багатоденний "прокурорський майдан", на якому одесити вимагали люструвати прокурора відповідно до вимог закону "Про очищення влади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-