Філарет правитиме літургію для тисячі паломників у Манявському скиті

Філарет правитиме літургію для тисячі паломників у Манявському скиті

Укрінформ
В Івано-Франківській області, у Манявському скиті, Божественну літургію для тисячі паломників проведе сьогодні Святійший Патріарх Київської і всієї Руси-України, Глава Української православної Церкви Київського патріархату (УПЦКП) Філарет.

Про це він заявив на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета мого приїзду на Прикарпаття – звершити Божественну літургію у Манявському скиті. Цей скит має велике значення для православної церкви, для зміцнення духовності. З кожним роком Манявський скит відвідує все більше паломників. Ми підтримуємо це своєю участю і це укріплює віру, надію, любов», - сказав Філарет.

Він зауважив, що участь у Божественній літургії у Манявському Скиті візьмуть духовенство, архієреї та тисячі паломників з усієї України.

Манявський скит знаходиться біля села Маняви Богородчанського району. Перша згадка про нього датується 1606 роком. Засновником та першим настоятелем монастиря був Йов (Іван) Княгиницький. Довгий час Скит був осередком культурного життя в Галичині. З 1998 року тут відкрили Манявський Хресто-Воздвиженський монастир.

УПЦКП на Помісному Соборі 2004 р.  канонізувала прп. Йова і Феодосія Манявських. День їх пам'яті припадає на 7 липня, в день Іоана Предтечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-