У Слов'янську затримали чиновника за співпрацю з терористами

У Слов'янську затримали чиновника за співпрацю з терористами

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала високопосадовця газової компанії зі Слов'янська, який допомагав терористам технікою та будматеріалами під час захоплення міста у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Керівника Слов'янського відділення одного з публічних акціонерних товариств у сфері газопостачання, який допомагав терористам технікою та будматеріалами під час захоплення міста у 2014 році, затримала Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що після звільнення міста українськими військами зловмисник, залишившись на посаді, присвоїв природний газ на 100 млн грн. Компенсацію завданих державі збитків він намагався перекласти на плечі місцевих мешканців, підробивши для цього документи свого підприємства. Оперативники спецслужби провели вісім обшуків у головного фігуранта кримінального провадження та його оточення. Під час обшуків правоохоронці вилучили дев'ять пістолетів та два револьвери різних систем, чотири незареєстровані мисливські рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, один кілограм тротилу, 11 бронежилетів, балаклави та велику кількість набоїв різного калібру. Також вилучено 11 рацій, три з яких далекого радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

Співробітники СБ України перевіряють інформацію про "російський слід" у діяльності зловмисників та причетність до створення сепаратистського підпілля у Слов'янську, обладнання конспіративних місць для переховування диверсійних груп тощо. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-