Скасуванням виборів у Коцюбинському ВС зазіхнув на повноваження Ради - селищний голова

Скасуванням виборів у Коцюбинському ВС зазіхнув на повноваження Ради - селищний голова

Укрінформ
Селищний голова Коцюбинського Ольга Матюшина вважає, що Верховний суд України, який своїм рішенням скасував постанову Верховної Ради про призначення позачергових виборів у Коцюбинському на 17 липня, незаконно перебрав на себе повноваження законодавчої влади. 

Про це вона заявила на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"4 липня сталася сенсаційна подія - рішенням Верховного суду України була скасована постанова Верховної Ради щодо призначення позачергових виборів у селищі Коцюбинському... На мою думку, Верховний суд втрутився у діяльність не тільки органів місцевого самоврядування, але вже й у діяльність законотворців. Тобто фактично від 4 липня у нас з'явився другий законотворчий орган у державі", - сказала Матюшина.

Вона додала, що якщо провести паралелі, "таким чином у нас можна рішенням Верховного суду відмінити й позбавлення повноважень Януковича". 

Матюшина нагадала, що після місцевих виборів у жовтні 2015 року робота селищної ради фактично не запустилася, бо за півроку депутатська більшість від партії "Нові обличчя", якою керує мер-забудовник Ірпеня Володимр Карплюк, не спромоглася напрацювати жодного рішення. 

"8 квітня вони вдалися до силового захоплення адмінбудівлі селищної ради. Мене було незаконно усунуто з посади, було виготовлено декілька підробних печаток. По факту цих порушено декілька кримінальних справ, і як результат постановою Верховної Ради (14 квітня. - Ред.) було призупинено повноваження депутатів Коцюбинської селищної ради і призначено позачергові вибори", - зазначила селищний голова. 

За словами Матюшиної, у партії "Нові обличчя", яка мала більшість на минулих місцевих виборах, розуміють, що у разі позачергових виборів до Коцюбинської селищної ради вони її вже не матимуть, "бо громада викристалізувала чесних порядних активістів, яким вважає за потрібне делегувати свої повноваження". 

На переконання селищного голови, забудовники, які знаходяться при владі у Приірпінні, просто намагаються втримати владу в свої руках. "Логічне пояснення, навіщо їм це потрібно, - це 4 тис гектарів Біличанського лісу", - зазначила Матюшина. 

У відповідь на запитання журналістів, вона поінформувала, що після винесення рішення ВСУ про скасування виборів у Верховній Раді 5 липня зареєстрували нову постанову щодо призначення позачергових виборів у селищі Коцюбинському на 11 вересня. 

"Тому є всі підстави вважати, що законотворці вважають дії Верховного суду ганебними і загрозою для всієї правової держави", - констатувала Матюшина. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-