«Доктор Пі» не з'явився на суд у своїй справі

«Доктор Пі» не з'явився на суд у своїй справі

Укрінформ
Звільнений під підписку про невиїзд Андрій Слюсарчук не прийшов на засідання Апеляційного суду Львівської області, де мали розглядати оскарження його вироку

Про це повідомляє Zaxid.net.

"У суді мали розглядати апеляцію про скасування вироку псевдолікарю – позбавлення волі на 8 років. Адвокати Слюсарчука не погоджуються з вироком, відтак оскаржують його у суді", - йдеться у повідомленні.

На засідання суду не прийшли також адвокати обвинуваченого у шахрайстві та незаконній медичній практиці. 

«Обвинувачений та адвокати не прийшли на засідання, але написали заяву про відвід судді Оксани Маліновської-Микич. Це та суддя, власне, на підставі рішення якої 23 червня Андрія Слюсарчука випустили із СІЗО. Ми будемо звертатися до генпрокуратури з проханням подання до Верховної ради клопотання про зняття з неї недоторканості та арешту, оскільки рішення про зміну запобіжного заходу можна приймати лише колегіально, а не одноосібно», - розповів адвокат Андрій Петришин.

Оскільки засідання суду не може відбуватися без участі Слюсарчука, то його закрили і перенесли на 7 липня. З огляду на те, що обвинувачений не прибув на засідання, то у прокуратури є усі підстави подавати клопотання про зміну міри запобіжного заходу і повернення його у СІЗО.

За словами Петришина, інформації про те, де саме перебуває Слючарчук, наразі немає, оскільки закордонного паспорта він не здав, то він не виключає, що чоловік може вже бути за кордоном.

Як повідомлялося, суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув'язнення за вбивство через необережність (під час операції пацієнта), шахрайство та незаконну лікувальну діяльність, що призвела до тяжких тілесних ушкоджень і смерті. 

9 квітня 2015 року Апеляційний суд відхилив клопотання адвокатів Слюсарчука про пом'якшення вироку.

24 березня 2016 року Вищий спеціалізований суд України скасував вирок і ухвалив рішення повернути на повторне розслідування в апеляційну інстанцію справу Андрія Слюсарчука. 

Слюсарчук відбував покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині. У середині червня його етапували до попереднього місця ув'язнення у Львівський слідчий ізолятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-