Екоінспектори не знайшли хімії у річці Остер

Екоінспектори не знайшли хімії у річці Остер

Укрінформ
Причиною масової загибелі риби у річці Остер, що у місті Ніжин Чернігівської області, стало гниття водоростей у річці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської обласної адміністрації (ОДА).

«Аналіз води у річці Остер не виявив наявності хімічних речовин. Причиною загибелі риби стало потрапляння продуктів гниття водоростей та трави у воду, що знизило рівень кисню ближче до поверхні води майже до нуля», - зазначили в установі.

Співрозмовник агентства також припустив, що причиною цього випадку могло стати також потрапляння органічних добрив до річки, оскільки поблизу берега Остру, у порушення усіх норм, ведеться сільське господарство.

«Утім, скоріш за все, ці речовини потрапили дещо вище Ніжина за течією, тому допоки забруднена вода дійде до гирла Десни, рівень кисню у ній відновиться до нормальних показників», - запевняють в установі.

Як повідомлялося, напередодні у місті Ніжин Чернігівської області відбулася масова загибель риби у річці Остер. Екологічні активісти припускали, що причиною цього інциденту могло стати хімічне забруднення води у річці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-