В Одесі день ВМС святкували виставкою, авіашоу і живим

В Одесі день ВМС святкували виставкою, авіашоу і живим "смугастим" ланцюгом

Фото
Укрінформ
Тисячі одеситів весело й гамірно відзначають День Військово-Морських Сил Збройних сил України. На Морскому вокзалі - виставка озброєння та бойової техніки моряків, у небі над морською гаванню - авіашоу й стрибки парашутистів, на Дерибасівській вулиці - живий ланцюг у смугастих футболках.

Найбільше одеситів та гостей міста прийшли на Морський вокзал, поряд із яким вишикувались півтора десятка бойових кораблів та катерів, які сьогодні можна відвідати. Багато хто цікавиться зразками озброєння та бойової техніки, розгорнутої на спеціальній виставці. Новітні артилерійські бронекатери "Акерман" і "Бердянськ", що непомітні для противника завдяки  застосуванню стелс-технологій, водолазне спорядження, вітчизяні установки залпового вогню. Тут також інформаційні стенди, які розповідають про військову техніку, представлену на виставці.

Фото: Думская

У рамаках відзначення Дня ВМС України в небі над морською гаванню відбулося авіашоу, в якому брали участь пілоти Харківського аероклубу. Реактивні літаки L-39 і Су-31 малювали, здійснюючи повітряні піруети над портом, різні фігури, пікірували і входили в штопор. А завершилось барвисте авіашоу зображенням у небі серця, пронизаного стрілою, яке зустріли бурхливими оплесками тисячі глядачів.

Згодом одесити захоплено спостерігали за ще одним яскравим видовищем - стрибками в море з борту Мі-14 груп парашутистів.

Тим часом у центрі міста, на Дерибасівській вулиці, 283 одесити у смугастих футболках взялися за руки й утворили живий ланцюг довжиною 380 метрів, демонструючи свою шану військовим і цивільним морякам.

У програмі свята - велика концертна програма, дизайнерські покази морських колекцій. Пізніше, о 19 годині, тут розпочнеться гала-концерт відомих українських виконавців та музикантів ВМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-