Деканоідзе запустила на Хмельниччині групи швидкого реагування

Деканоідзе запустила на Хмельниччині групи швидкого реагування

Укрінформ
Понад три десятки груп реагування патрульної поліції цілодобово нестимуть службу в населених пунктах Хмельницької області.

На цьому наголосила глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, презентуючи  роботу нових груп, повідомляє Департамент комунікації НПУ.

Глава Нацполіції зазначила, що групи швидкого реагування не лише патрулюватимуть територію – вони комунікуватимуть із суспільством. "Важливо, щоб поліцейський – дільничний, слідчий, усі групи, які будуть спілкуватися з громадою – щоб вони були доступні для кожного громадянина", - підкреслила Деканоідзе.

Загалом на базі відділів і відділень поліції Хмельницької області створено 33 групи реагування патрульної поліції. Їх загальна штатна чисельність становить 430 працівників. Патрульні працюватимуть у чотири зміни по 12 годин. Таким чином буде забезпечене цілодобове перекриття обслуговуваної території. До складу кожного екіпажу, який заступатиме на зміну, входитимуть по двоє поліцейських.

Завдання ГРПП – оперативне прибуття на місце події, затримання зловмисника, встановлення і опитування можливих свідків правопорушення, а також охорона місця події до прибуття слідчо-оперативної групи.

Усі ГРПП оснащені планшетами, які напряму з'єднані з лінією «102» через call-центр обласної поліції, завдяки чому можна швидко визначити місцезнаходження групи і оперативно направити на місце події найближчий патруль.

За відсутності викликів від громадян члени груп займатимуться превентивною діяльністю – перевірятимуть осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, слідкуватимуть за дотриманням правил зберігання вогнепальної зброї її власниками, наглядатимуть за безпекою руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-