У центрі Києва тестують новий формат роботи світлофорів

У центрі Києва тестують новий формат роботи світлофорів

Укрінформ
У центрі Києва на ділянці бульвар Шевченка - бульвар Лесі Українки - вул. Кіквідзе сьогодні здійснюють тестування нового режиму роботи світлофорів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

"З 2 липня 2016 року КП "Київдорсервіс" у тестовому режимі впроваджує пілотний проект роботи світлофорів у режимі "Зелена хвиля" на ділянці: б-р. Т. Шевченка - б-р. Лесі Українки - вул. Кіквідзе", - йдеться у повідомленні. 

"Зелена хвиля" - це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, що дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Така практика частіше використовується на найбільших транспортних артеріях міста.

За словами директора КП "Київдорсервіс" Віктора Чернія, цей проект дозволить пришвидшити пересування містом. 

"Режим "Зелена хвиля" дозволить десяткам тисяч киян витрачати менше часу на пересування містом при можливості безперервного руху транспортного потоку на визначеній ділянці за умови дотримання рекомендованої швидкості (40-50 км/год)", - повідомив Черній.

Загалом у місті налічується 608 світлофорних об'єктів, із них вже 180 мають зв'язок з ЦКП. У перспективі з'явиться змога реалізувати адаптивне керування ще на 500 світлофорних об'єктах, додали в КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-