Губернатор Луганщини не бачить сенсу в будівництві

Губернатор Луганщини не бачить сенсу в будівництві "Стіни" на кордоні

Укрінформ
Під час неформальної зустрічі з журналістами у Києві керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз скептично висловився щодо інженерного обладнання українсько-російського кордону (проект "Стіна").

Інформацію про це кореспондентові Укрінформу підтвердили в обласній адміністрації.

"Нам що, нема куди гроші подіти?" - процитували Гарбуза чиновники в адміністрації.

Свою позицію очільник Луганщини пояснив тим, що наразі більш значущими потребами є відбудова зруйнованих територій та створення робочих місць.

Як відомо, про початок реалізації проекту "Стіна" ще 2014-го року заявляв попередній прем’єр-міністр Яценюк. 

Є інформація, що кордон уже обладнується в одному з північних районів Луганщини. Це кореспондентові Укрінформу в приватній розмові повідомили джерела з райдержадміністрації.

Водночас колишній губернатор Луганської області Георгій Тука, який отримав посаду заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО, запевняв в одному з інтерв'ю, що умовний кордон регіону абсолютно не захищений. "Коли я залишав регіон - будівельні роботи ще не розпочинались", - визнав він.

Реалізація проекту розрахована на 4 роки (2015-2018). В її рамках передбачається: риття протитанкових ровів 4х2 метри; облаштування невибухових інженерних загороджень; фортифікаційне обладнання опорних пунктів і позицій; обладнання контрольно-слідових смуг шириною 5 метрів, які будуть дискуватися 2 рази на місяць; обладнання центрів спостереження і бойового ураження тощо.

Українсько-російський кордон є найдовшим у Європі - довжиною 1 974 км сушею та 321 км морем. Станом на вересень 2014 року близько 500 кілометрів кордону контролюють бойовики та російські війська, тож на першому етапі реалізація проекту має відбутися на ділянці кордону в Чернігівській, Сумській та Харківській областях. На другому етапі зведення заплановане в Луганській і Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-