Жебрівський обурився

Жебрівський обурився "дурдомом" й пообіцяв головам РДА "час X"

Укрінформ
Навпроти кожної мерії та райдержадміністрації в Донецькій області потрібно встановити "дошки позору", на яких буде чітко вказано, як саме місцеві чиновники зривають втілення інфраструктурних проектів, зокрема, будівництво опорних шкіл.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації, Військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Країна має знати своїх героїв і я обіцяю, що заведу таку "дошку позору"! На цій дошці будуть висіти метровими буквами прізвища тих, хто займається штрейкбрехерством. Підготувати мені  міста і райони, де маємо об’єкти і написати: інфраструктурні проекти такі-то, мер не зробив те і те! І нехай люди кожного дня бачать. По білборду поставити прямо перед мерією, райдержадміністрацією", - наголосив Жебрівський, обурений зривом місцевими чиновниками підготовки до запуску 21 опорної школи в області.

Голова ОДА зазначив, що жодна область в Україні не має такого фінансового ресурсу на будівництво опорних шкіл, однак в місцевих органах самоврядування не можуть своєчасно зробити свою "домашню роботу" для використання цього ресурсу та створення сучасних навчальних закладів.

"Я не розумію, в чому проблема? Гроші є, фінансовий ресурс рік вибивав. Бажання немає, штрейкбрехери? Починаючи з суботи усіх міських голів і голів РДА, які не прийняли ще рішення по опорним школам, на співбесіду зі мною! Це дурдом якийсь! Не хочете працювати, заяву на стіл і йдіть. Не мучте ні себе, ні людей. Головам РДА – 15 липня буде "час X!", - підкреслив очільник Донеччини.

П.Жебрівський також доручив головам РДА невідкладно ліквідувати усі недоліки та зауваження, які наявні по проектно-кошторисній документації: "Зауваження ліквідувати невідкладно! Буду відкликати з відпусток. Не буде всього цього – жодної заяви на відпустку не буде підписано, і багато іншого".

Як повідомила під час колегії радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук'янчук, відповідно до Постанови Кабміну органи місцевого самоврядування  мали прийняти рішення про створення опорних шкіл. Однак, станом на 30 червня лише по 10 з 21 запланованої опорної школи є такі рішення. Це стосується наступних шкіл та районів: Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Покровськ, Новогродівка, Волноваський, Допробільський, Костянтинівський, Нікольський та Ясинуватський райони.

"По 11 школах такі рішення не прийняті: це міста Добропілля, Дружківка, Маріуполь, Бахмутський район, Покровський район (заплановано прийняття рішень на липень), місто Слов’янськ та Слов’янський район (заплановано на серпень), Октябрська та Черкаська об’єднані територіальні громади, Красногорівка (планується після створення громади) та місто Костянтинівка (збирається прийняти рішення лише після того, як проведуть ремонт в опорній школі та об’єднають кілька закладів", - зазначила Лук'янчук.

На сьогодні до департаменту капітального будівництва  Донецької ОДА надійшов повний пакет документів лише для 5 опорних шкіл, проектно-кошторисну документацію (ПКД) розроблено для 12 опорних шкіл, однак поки відсутні експертні висновки. Відсутня ПКД у міста Слов’янськ, Красногорівка та Нікольському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-