Жебрівський: Суд в Україні реформувати неможливо, треба перезаснувати

Жебрівський: Суд в Україні реформувати неможливо, треба перезаснувати

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернеться до Вищої ради юстиції (ВРЮ) з приводу затягування часу Апеляційним судом Донецької області у справі вбитого у Волновасі офіцера СБУ Віктора Мандзика.

Про це очільник Донеччини написав на своїй сторінці у Facebook.

"Іще про суддівську братію. Вчора в Маріуполі судили обвинувачених у вбивстві працівника СБУ. Досить дивно, що апеляційний суд протримав справу у своїй канцеляріїї довго (навіщо?) і, коли термін утримання під вартою майже добіг кінця, передав на розгляд в районний суд Маріуполя. Будемо з цього приводу звертатись до ВРЮ", - написав Жебрівський.

Він висловив сподівання, що  буде надана "справедлива оцінка бездіяльності посадових осіб апеляційного суду". "Чистити, чистити і ще раз чистити суддівство. По-моєму, суд в Україні реформувати неможливо, його потрібно перезаснувати", - додав очільник Донеччини.

Водночас, начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін у себе в Facebook висловив повну підтримку позиції голови Донецької ВЦА: "Мені, як начальнику поліції, також цікаве питання, чому Апеляційний суд Донецької області лише за два дні до закінчення строків тримання під вартою заарештованих направив на розгляд до Приморського суду Маріуполя матеріали кримінального провадження для розгляду по суті". 

Як повідомляло агентство, в понеділок у Приморському районному суді Маріуполя пройшло судове засідання у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі Віктора Мандзика. Того ж дня о 17.00 спливав термін тримання підозрюваних під вартою. Після того, як термін сплив, почалися сутички у суді, підозрювані самовільно вийшли з обмеження, зустрілися зі своїми родичами, на місце прибули озброєні бійці спецпідрозділу.

За словами адвоката Оксани Томчук, Апеляційний суд Донецької області направив справу до Приморського районного суду м.Маріуполя ввечері 24 червня. При цьому, 25, 26, 27 та 28 червня є офіційними вихідними, а термін тримання підозрюваних під вартою спливав 27 червня. На цьому тлі, 25 червня справа була прийнята до провадження Приморського районного суду м.Маріуполя і призначено попереднє засідання на 26 червня, яке було продовжено 27 червня.

Як відомо, 21 березня 2015 року на одній із вулиць Волновахи було розстріляно Віктора Мандзика. Під час спільної спецоперації поліції та СБУ із затримання осіб, причетних до розстрілу офіцера, були встановлені учасники злочинної групи на чолі з ватажком групи на прізвисько "Адвокат". Наразі зібрана вся необхідна доказова база, речові докази, які доводять причетність 6 громадян, мешканців різних міст України, до загибелі Мандзика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-