Міськрада Херсона надала громаді мусульман земельну ділянку під будівництво

Міськрада Херсона надала громаді мусульман земельну ділянку під будівництво

Укрінформ
Депутати Херсонської міської ради на сесії у п'ятницю проголосували за надання релігійній громаді мусульман Херсона у постійне користування на території міста земельної ділянки, де релігійна громада побудує свій культурний центр.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання 57 - "Про затвердження релігійній громаді мусульман Херсона проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки по проспекту Адмірала Сенявіна та надання її у постійне користування". Ставлю на голосування це питання. Я вважаю, що треба підтримати можливість людей звертатися до Господа саме у тих будівлях, які вони будують. Якщо там буде побудований культурний центр, я думаю, що це буде тільки краще громаді", - сказав під час розгляду даного питання головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

Проте, голосувати по даному питанню на цій сесії довелося двічі. Перший раз рішення не набрало необхідної кількості голосів депутатів - не вистачило двох голосів ("за" проголосували 26 із 35 депутатів, присутніх у сесійній залі). "Мені шкода, чесно кажучи, такого рішення", - заявив після голосування мер.

Відтак, на пропозицію депутатів дане питання було знову поставлено на голосування, і його вже підтримали 28 із 29-ти депутатів. Один депутат не голосував.

Як було повідомлено на сесії, надати у Херсоні земельну ділянку під будівництво свого культурного центру громада мусульман міста просила місцеву владу 20 років. Проте під різними приводами це прохання не задовільнялось.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-