Забудову в житомирському Гідропарку з третьої спроби визнали незаконною

Забудову в житомирському Гідропарку з третьої спроби визнали незаконною

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд визнав незаконними надання 10 га землі під будівництво у житомирському гідропарку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Таким чином суд касаційної інстанції підтримав доводи прокуратури Житомирської області щодо необгрунтованості судових рішень, якими відмовлено у задоволенні позову прокуратури про повернення Державному підприємству земель лісогосподарського призначення у районі Гідропарку у міста Житомир.

«Йдеться про протиправне надання у приватну власність 78 громадянам у районі Гідропарку та КП «Житомирводоканал» для ведення садівництва понад 10 га земель лісогосподарського призначення, які перебували у постійному користуванні ДП «Житомирський військовий лісгосп». Виділення землі з порушенням вимог лісового та земельного кодексів України приватним особам, які розпочали забудову у приміській зоні відпочинку, викликало значний резонанс та обурення громадськості», – йдеться у повідомленні.

З метою усунення виявлених порушень та припинення незаконного користування лісогосподарськими землями, прокуратура звернулася до суду із позовом.

Нагадаємо, у березні Вищий спеціалізований суд України залишив у силі арешти земельних ділянок у районі житомирського гідропарку. Хоча суди першої та апеляційної інстанції у задоволенні позовних вимог відмовили, скасувавши при цьому заборону на будівництво та відчуження житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-