У Харкові

У Харкові "Азов" й ОУН пікетують облраду

Фото
Укрінформ
Пікет за участю активістів Цивільного корпусу "Азов", організації "ДІЯ", батальйону "ОУН" і ветеранів АТО проходить під стінами Будинку Рад біля площі Свободи,  де почалася сесія Харківської облради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасників пікету - понад сто. Вони тримають в руках прапори України, "Азова", "Правого сектора" і плакати з вимогою визнати добровольців учасниками бойових дій в зоні АТО, які захищають цілісність України, а також допомогти сім'ям, які втратили годувальника.

"Ми звертаємо увагу влади на соціальний захист бійців добровольчих батальйонів, які часто не можуть оформити статус учасників бойових дій. Окрім того, втрати добровольчих батальйонів не враховуються в офіційній статистиці. Просимо облраду створити робочу групу з депутатів і юристів, які ініціюють розгляд даного питання на загальнонаціональному рівні", - пояснив учасник мітингу.

До мітингарів вийшов перший заступник голови Харківської облради Ігор Коваленко.

"Щойно депутати заслухали запропоноване фракцією партії "Солідарність - Блок Петра Порошенка" звернення до Кабінету Міністрів України і Верховної Ради з приводу оформлення статусу добровольців, які брали участь в АТО. Текст звернення підтримали 104 депутати облради", - доповів мітингарям Коваленко.

Споруда Будинку Рад оточена ланцюгом поліцейських. Інцидентів немає.

Фото: @itsector 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-