Нове звалище для Львова: відмовили вже два райони області

Нове звалище для Львова: відмовили вже два райони області

Укрінформ
Проблема утилізації твердих побутових відходів на Львівщині загострюється. Передусім це стосується обласного центру. 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі обласного управління ДСНС.

"Ідея розмістити полігон у селі Добряни Миколаївського району викликала спротив місцевих мешканців. Вони висловлюють готовність до цілодобового чергування на під`їздах до виробленого кар`єру, де планувалось розмістити звалище і сміттєпереробне підприємство. Якщо і це не допоможе, селяни мають намір іти з протестом до столиці", - зазначили в прес-службі.

Там також уточнили, що відмовили Львову у прийомі відходів і в Яворівському районі. Активісти з села Чолгинь перестріли на дорозі вантажівку зі сміттям та не впустили її на Новояворівський полігон твердих побутових відходів.

У свою чергу президія Яворівської райради ухвалила рішення про ситуацію, пов’язану із вивезенням та складуванням твердих побутових відходів на території району, в якому висловлює свою незгоду із намірами певних посадових осіб таємно та неконтрольовано вивозити сміття зі Львова на територію інших районів області, додали в прес-службі обласного управління ДСНС. 

Такі дії, на думку членів президії, можуть призвести до аналогічної екологічної катастрофи, значного забруднення навколишнього природного середовища в районі та нанесуть відчутну шкоду здоров’ю його жителів.

Фото: portal.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-