Франківського чиновника, який не виніс інсталяції

Франківського чиновника, який не виніс інсталяції "Вапно", можуть звільнити

Відео
Укрінформ
Поведінка керуючого справами Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука, котрий  занадто бурхливо  відреагував на інсталяцію “Вапно”, яку в рамках фестивалю Porto Franko Gogol Fest монтував художник Юрій Бакай в холі будівлі ОДА, мала свої наслідки.

Після того, як відео штовханини та  сварки   чиновника потрапило на телеканал, голова Івано-Франківської облради Олександр Сич підписав заяву Скрипничуку  на відпустку з можливим подальшим звільненням.  

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Івано-Франківської облради Олександр Сич.

«Щодо інциденту за участю Василя Скрипничука навколо творчої інсталяції «Вапно»: сьогодні вранці підписав заяву В. Скрипничука про відпустку «з можливим подальшим звільненням», - повідомив Сич.  

Він зауважив, що особисто погодив розташування інсталяції «Вапно» у холі обласної ради і «не поділяє оцінок, висловлених щодо неї Скрипничуком». 

Відомо, що інцидент трапився 11 червня у холі облради. Тоді після тривалих суперечок між Василем Скрипничуком та художником Юрієм Бакаєм інцидент переріс у штовханину. Чиновник  кричав:  «Щоб вас не було»,  «Я все це звідси винесу» і обіцяв «в писок дати». Колишній голова облради не обминув і оператора, який усе це знімав для ОДТРК «Карпати». 

У соцмережах та регіональних ЗМІ одразу ж провели паралелі  з висловлюванням  радянського лідера Микити Хрущова на виставці авангардистів 1 грудня 1962 року в Москві: «Все это не нужно советскому народу. Запретить! Все запретить! Прекратить это безобразие! Я приказываю! Я говорю! И проследить за всем!», «Что это такое? Вы что - мужики или педерасты проклятые, как вы можете так писать? Есть у вас совесть?». 

Нагадаємо, кандидат юридичних наук Василь Скрипничук очолював Івано-Франківську облраду з 2012 до 2016 року, після чого призначений на посаду керівника відділу в апараті облради. Він -  голова обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-